transopvul VENTIS Scheepstimmerwerk  
  transopvul   transopvul
   
Filmpjes
transopvul
transopvul
 

Building Nyala
juni 2018

Een time lapse van de bouw van S&S yawl Nyala. In 2016 is bouw van deze moderne klassieker gestart, waarbij een webcam de vorderingen bijhield. In het voorjaar van 2018 ging het schip te water. Ventis is trots dit schip gebouwd te hebben.

 
      transopvul
 

Brasker Masten in actie
januari 2018

Tijdens het lijmen van 2 houten lichtmasten, ieder met een lengte van 12 meter, heeft één van de timmermannen even met z'n telefoon een time-lapse gemaakt. Best een swingende boel daar, in de mastenmakerij.

 
      transopvul
 

Mast van boord tillen
augustus 2017

Op een rustige zomerdag was het perfect weer om een mast van boord te tillen. Mbv een telekraan werd de lange mast heel voorzichtig omhoog getild en daarna langzaam aan wal gebracht.

 
      transopvul
 

Ventis genomineerd voor WBG Runner Up Prijs 2017
winter 2017

In het kader van de nominatie voor de WBG Runner Up Prijs 2017 van de Westfriese Bedrijven Groep, waar Ventis doordrong tot de laatste drie, werd een kleine bedrijfsimpressie gemaakt door Starletti (www.starletti.nl). In 35 seconden ons hele bedrijf laten zien! Dat gaat heel snel!

 
      transopvul
 

Made in Enkhuizen
november 2016

In "Hoe heurt 't eigenlijk" bezoekt Jord Kelder de Schooner "Elena", waarvoor Ventis / Brasker Masten alle rondhouten heeft gemaakt. Oftewel:"...made in Enkhuizen!"

 
      transopvul
  Timelapse Hijsen van 3 masten en 1 bootje
oktober 2014
 
      transopvul
 

Amore Vici pakt in
januari 2014

Aan de steiger van Ventis Scheepstimmerwerk ligt de "Amore Vice". Het dak van de roef is aan vervanging toe en om droog en windvrij te kunnen werken wordt een tent gebouwd. Een timelapse legt behalve de vorderingen ook verandering van weer vast.

 
      transopvul
transopvul    
transopvul    
  8mR "Saskia"
voorjaar 2013

Nieuwe mast en diverse restauartiewerkzaamheden aan 8mR "Sakia" (zie ook Aansprekende projecten)werden steeds door de projectleider in korte videoverslagen vastgelegd.
 
      transopvul
 

Hoepels stomen
april 2013

Voor Schooner "Elena" heeft Ventis nieuwe masthoepels laten maken. In het filmpje is goed te zien hoe zo'n hoepel van een lange lat essenhout, uit de stoomkist komt en om een ronde mal gedraaid wordt.

 
      transopvul
  Twee masten op transport
april 2013

In april heeft Ventis twee Brasker Masten afgeleverd: één voor een wedstrijd Skûtsje en één voor een lemsteraak. Deze gingen allebei op dezelfde dag op transport richting Friesland.
 
      transopvul
  Klantendag
12 januari 2013

Zo langzamerhand begint het een traditie te worden: de klantendag in de winter. Dit keer hield Vester Knibbe van Tuned - Rigs and Ropes een verhaal over modern tuigen. Verder was het een gezellig samenzijn.
 
      transopvul
  Een goede wens voor het nieuwe jaar
december 2012-januari 2013

Vergeet het geluid niet aan te zetten voor het beste resultaat!
transopvul
       
      transopvul
  Schooner "Elena" tijdens Les Voiles de St. Tropez
september 2012

Tijdens Les Voiles de St. Tropez zeilde Schooner "Elena" met de nieuwe (zeer lange) giek en boegspriet. Een prachtig gezicht.
 
      transopvul
 

Uitzicht over het Markermeer
22 en 23 ugustus 2012

Op een zonnige en enigszins winderige dag hebben we bij Ventis een fantastisch uitzicht over het Markermeer.
Wolken razen voorbij, zeilschepen varen van bakboord naar stuurboord, of andersom, de zon speelt met het water, golven rollen af en aan en masten schommelen.
Een charterschipper, wiens gaffel gebroken is, komt even langs de steiger voor een noodreparatie.
's Nachts is er niet meer te zien dan het havenlicht en is het "l'heure bleu" enorm geheimzinnig.
De wereld ontwaakt wazig, maar halverwege de ochtend is het tijd voor een reclameboodschap.

 
      transopvul
  Ballet bij de mastenmakerij
Augustus 2012

Bij Ventis Scheepstimmerwerk zijn we bezig met de productie van extra lange giek voor een Schoener. We hebben het dan over een lengte van 26 meter en een doorsnee van 51 cm!
Bij het in elkaar lijmen dienen de latten gekeerd te worden en dat kan alleen maar door ze stuk voor stuk naar buiten te dragen, op de weg om te draaien en weer terug naar binnen. Een klus voor 5 man.
 
      transopvul
  Nieuwe mast voor 8mR zeiljacht
Voorjaar 2012

De nieuwe mast voor 8mR "Svanevit" wordt geplaatst.